Hjem / Utstilling / Ivar Øksendal & Hilde Hvalø Hansen

Ivar Øksendal & Hilde Hvalø Hansen

med Ingen kommentarer

Ivar Øksendal og Hilde Hvalø Hansen stiller ut malerier og tresnitt i Gallari DC-3.

Ivar Øksendal (1952) vokste opp i marine- og industribyen Horten, dit han kom som åtteåring fra fødebyen Bergen. Øksendal har siden 1976 vært bosatt på Nøtterøy ved Tønsberg. Han debuterte på Høstutstillingen i 1974 og med separatutstilling i Kunstnerforbundet i 1976. Han arbeider ofte med olje og akvarellmalerier i en fotografisk stil.
Motivene er hentet fra virkelige steder både i Norge og andre land og handler om farge og harmonilære, lys og stemning og om komposisjon. Teknikken er sjikt-maleri. Det betyr at bildene er malt med flere transparente lag oppå hverandre og hvor hvert lag må være tørt før det neste maling-sjiktet kan males over det forrige.

Hilde Hvalø Hansen har bakgrunn fra grafikk og maleriavdeling på Statens Kunstakademi Oslo. «Gjennom hele min kunstnertid har jeg arbeidet med tresnitt. Hovedsakelig i møte med rom, bevegelse og kontraster i naturens naturlige komposisjoner. Jeg er opptatt av uttrykk knyttet til personlige minner og opplevelser. Glimt av noe som gjør inntrykk gir et enkelt, ekspressivt uttrykk.»

 

 

 

 

Kommende hendelser

Det er ingen kommende utstillinger for øyeblikket.